Zaterdag 29 juni

Afstand: 117 km
Totaal: 6125 km
Plaats: Ockfen (Duitsland)
Weer, regen, zwaar bewolkt en eind v.d. middag opklaringen, 14 - 22 graden

In stromende regen stap ik om 08:00 uur op de fiets. Ik begin gelijk aan een korte maar stevige beklimming en dat zal zich blijven herhalen tot de plaats  Völklingen. Als ik deze plaats om 11:00 uur binnen rijd, wordt het eindelijk droog. In Völklingen was tot voor kort een grote staalfabriek (Saarstahl) gevestigd. Deze fabriek valt nu onder UNESCO industrieel erfgoed. Je kan daar naar binnen en een rondleiding krijgen van ruim 2 uur. 'Misschien iets voor later', denk ik dan, en ik vervolg mijn fietsroute. Ik fiets nu langs de rivier de Saar.  Het is een smalle rivier en tot aan Mettlach vind ik het een saaie route. Ik steek de rivier over en ik volg een mooie fietsroute. Het asvalt gaat over in een bospad en door de regenval is het een blubberzootje. Ik kan redelijk door fietsen en op een uitzichtpunt heb je een mooi stukje overzicht van de rivier (zie foto).
Ik ben al geruime tijd opzoek naar een geschikte overnachtingsplaats. Maar als ik het mooie en gezellige plaats Saarburg binnen rijd heb ik nog niets gevonden. Het is al 17:45 als ik een hotel instap. De prijs is mij echter te hoog en ik zoek verder.  Het tweede hotel is vol en ik besluit om verder te fietsen richting Trier. Na 3 km vind ik alsnog een overnachtingsplaats. De teller staat inmiddels op 117 km. en het is 18:30 uur. Ik stap in mijn kamer, spoel mijn kleren uit, ga douchen en hongerig begeef ik mij naar het restaurant. Ik bestel nog een extra portie patat en als ik op mijn kamer ben schrijf ik mijn blog.
Morgen ga ik richting Trier en ik neem mij voor om langs de rivier de Moezel te gaan fietsen. Was ik oorspronkelijk niet van plan, maar nu ik er toch ben wil ik deze rivier aan mijn lijstje toevoegen.