Veelgestelde vragen

Hieronder een paar antwoorden op veelgestelde vragen.

Waarom een fietstocht?
Meer dan tien jaar geleden nam ik mij twee dingen voor: 1. op mijn 60ste met de VUT en 2. als ik met de VUT ben een grote fietstocht maken. Het eerste is gerealiseerd en het tweede gaat in mei 2013 plaatsvinden.

Waarom met de fiets?
Omdat ik toerfietsen een leuke bezigheid vind, het is fysiek inspannend, je ziet veel en het geeft een heleboel vrijheid. 

Waarom de Limesroute?
Tijdens het zoeken naar een geschikte fietsroute kwam ik de Limesroute tegen. De Limes staat momenteel vooral in Nederland in de belangstelling en de route start in Katwijk aan Zee, twee kilometer vanaf mijn voordeur. Deel drie van de route (Gyula - Constanta)  is door weinigen gefietst. Onbekendheid met de route (deel 3 is summier beschreven in het routeboekje) en het als gevaarlijk ervaren wegennet in Roemenië, doen veel fietsers besluiten om ermee te stoppen. Om maar eens een cliché te gebruiken: ik zie het als een uitdaging om de tocht in zijn geheel te fietsen.

Wanneer vertrek je?
Woensdag 1 mei a.s. om 09:00 uur. Ik vertrek vanaf de Buitensluis te Katwijk.


Buitensluis, Katwijk aan Zee

Hoeveel kilometer ga je fietsen?
Tussen 7500 en 8000 km. Afhankelijk van de omstandigheden fiets ik tussen de 75 en 100 km. per dag. Een enkele keer las ik een rustdag in.

Waarom alleen?
Omdat niemand mee wil, mee kan, mee mag enz. Erna wil graag mee maar vindt het net iets te ver en te lang.

En als er ergens iets mis gaat?
Dan heb ik een probleem op te lossen.
Ik ben verzekerd en er staan drie rescue-teams klaar. Team 1: Sander (mijn zoon), team 2. twee broers en team 3: een zwager. En natuurlijk gaan jullie allemaal met caravan, camper, tent  of in een ander onderkomen een plekje zoeken langs de route. Wil je weten wanneer ik langs je vakantieverblijf fiets, kijk dan dagelijks op de blog en/of ´Waar ben ik´.

Sponsoring
Stichting De Carolusgulden sponsort 4 hotelovernachtingen en zorgt voor de routeboekjes. De Carolusgulden is een stichting die in Leiden e.o. en in ontwikkelingslanden projecten financieel ondersteunt welke gericht zijn op het wonen en welzijn van ouderen. De Carolusgulden financiert bv. in Roemenië een aantal projecten en twee daarvan ga ik tijdens mijn tocht bezoeken. Het betreft een project in Salonta en in Targu-Mures. Zie www.carolusgulden.nl

Fiets je voor een goed doel?
Nee. Ik fiets voor mezelf omdat ik het leuk vind. Maar als je mij als een goed doel ziet, dan mag je altijd wat geld storten.