Donderdag 4 juli

 Afstand: 78 km
Totaal : 6613 km
Plaats: Babberich (Nederland)
Weer: zwaar bewolkt

Ik heb voor deze fietstocht contactlenzen laten aanmeten. Ik hoef dan niet steeds mijn leesbril op en af te zetten. Ik doe het doosje open waar ze inzitten, ben ik er één kwijt. Ik kruip over de grond maar vind niets. Ik doe dan die ene lens in mijn oog onder het motto: 'beter half zicht dan geen zicht'. Ik ga de badkamer in zit er onder mijn hiel een plakkertje. Ik kijken en er af peuteren blijkt het mijn zoekgeraakte lens te zijn. De lens is helemaal plat en de randen hebben ook een andere vorm aangnomen. Ik stop de lens in wat vloestof en probeer de vorm weer enigszins terug te krijgen. De bolling komt terug maar de randen blijven hun vreemde vorm behouden. Ik zet de lens in mijn oog en tot mijn verbijstering kan ik er goed door zien. Het voelt wel wat vreemd aan maar dat neem ik op de koop toe.
Vandaag wil ik de Nederlandse grens over. Ik heb met Gerard Slakhorst afgesproken dat hij om 15:00 uur bij de grens staat om mij te verwelkomen. Ik fiets rustig het laatste stuk door Duitsland en om 14:00 uur steek ik bij Emmerich de Rijn over. Ik ben veel te vroeg en ik fiets met ingeknepen remmen verder. Ik doe in een winkel nog een laatste boodschapje en 2 km voor de grens stop ik totdat het 15:00 uur is. Ik rijd naar de grens en zie daar Gerard en mijn schoonzuster Anita en mijn zwager Jaap staan. Jaap heeft een verrekijker in zijn hand, 'kan ik je beter zien aankomen', zegt hij. Ik waardeer het bijzonder dat zij mij opwachten. Eindelijk weer vertrouwde gezichten. We babbelen wat en na een kwartier neem ik afscheid van Jaap en Anita en Gerard gaat mee naar de camping. Vanaf een bankje kijkt hij toe hoe ik mijn tent opzet en inricht. Ik ga mij douchen en we gaan daarna uit eten. Na het eten brengt Gerard mij terug naar de camping en ik heb tijd om mijn blog te schrijven.
Morgen is mijn doel een camping in Woerden. Maar voordat ik daar aankom, fiets ik nog even langs Jaap en Anita (Huissen) om een bakkie koffie te drinken. En dan is het nog 40 km. naar huis.