Vrijdag 5 juli

Afstand: 118 km
Totaal: 6731 km
Plaats: Woerden
Weer: zwaar bewolkt, laat in de middag zonnig, 16 - 22 graden

Op buienradar zie ik dat er in Nederland een buitje valt. En ja hoor, precies boven mijn tent. Ik wacht dat het buitje wegtrekt en prop de tent weer in de tas. Het is heerlijk fietsweer en ik ga naar het plaatsje Huissen om bij mijn zwager en schoonzus een bakkie koffie te drinken. Na een uurtje babbelen stap ik op de fiets en begeef me richting Arnhem. Vandaar volg ik een fietspad dat parallel loopt aan een spoorlijn naar Ede. Een prachtig fietspad in de Veluwezoom. Het is druk met fietsers en links en rechts maak ik zo nu en dan een praatje. Zo kom ik bij een ijsboer met zo'n ouderwets ijskarretje en na enige twijfel en een plas bestel ik een ijsje. Hij beklaagt zich over het weer. Zijn omzet is dit jaar extreem laag. Als ik betaal met gepast geld is hij mij dankbaar omdat hij een tekort heeft aan kleingeld. Ik wissel nog vijf euro bij hem en vraag voor mijn dienstverlening een euro. Hij kan de grap wel waarderen en ik eet mijn ijsje smaakvol op.
Ik fiets vandaag niet langs provinciale wegen maar zoveel mogelijk binnendoor. Het is wat meer kilometers maar ik vind het een mooie, afwisselende route. Om 18:00 kom ik op een leuke camping in Woerden en als ik mijn tent opzet besef ik dat het voorlopig voor de laatste keer is. Ik praat nog even met een vaste campinggast, die nog volop bezig is om het verlies van zijn vrouw te verwerken, en ga een hapje eten in de stad. Woerden is een stad.
Morgen mijn laatste fietsafstand, 40/45 kilometer. Ik ga naar huis, YES.
Morgenavond schrijf ik mijn laatste blog. Ik ga daarin jullie bedanken voor de getoonde belangstelling, dat ik overigens zeer waardeer, en nog veel meer van dat soort dingen. Je hebt morgen dus iets om naar uit te kijken.