Zaterdag 6 juli

Afstand: 48 km
Totaal: 6779 km
Plaats: Katwijk
Weer: zonnig, 16 - 23 graden

Als ik opsta realiseer ik mij, dat het de laatste keer is dat ik mijn tent inpak. Vandaag fiets ik naar de Buitensluis te Katwijk (finish) waar ik om 14:00 uur wil aankomen. Daar heb ik afgesproken met de familie. Ik moet ongeveer 50 km fietsen en ik heb alle tijd. Ik ben klaar met inpakken en ga heel rustig fietsen. Bij een bakker in Woerden koop ik enkele broodjes, die ik later ergens aan de waterkant opeet. Als ik Leiden binnen fiets, stop ik bij een bloemist en koop één rode roos voor Erna. Het is 12:45 uur als ik bij Mc Donalds  stop voor een milkshake. Vervolgens ga ik drie kwartier op een bank zitten en wacht tot het tijd is om richting Katwijk te fietsen. Met Michael (kleinzoon) heb ik afgesproken, dat hij de laatste kilometers met mij mee gaat fietsen. Als ik bij de molen kom in Katwijk staat hij op mij te wachten en gezamenlijk fietsen we verder. Als ik de Buitensluis nader zie ik al van verre dat de hele familie en anderen met een spandoek op mij staan te wachten. Met een hoop geschreeuw en gejuich fiets ik over de finish. De tocht is volbracht (zie foto later op de avond). In gezamenlijkheid fietsen we naar mijn huis en onder het genot van koffie en drank kan ik in flarden mijn verhaal vertellen. Ik ben blij weer thuis te zijn.

Beste Blog-lezers,
In 67 dagen ben ik wezen fietsen van Katwijk naar Constanta v.v. De tocht ging door 12 landen en ik heb totaal 6779 km afgelegd (gem. 101,18 km per dag). Het is mij gelukt om bijna elke dag een blog te schrijven. Doordat de communicatie (internet) niet altijd even vlekkeloos werkte en dat een blog bijhouden op mijn tablet steeds voor problemen zorgde (tablet is minder geschikt om een hele internetsite te bewerken) was het taalkundig niet altijd perfect. Ik schreef de blog in een keer op en ik ging het niet meer redigeren. Ik hoop dat jullie je daaraan niet hebben geïrriteerd.
Ik vond het leuk om de blogs te schrijven en om de reacties, die jullie in het gastenboek achter lieten, te lezen. Ik kreeg regelmatig tips over van alles en nog wat. Niet alle tips heb ik overgenomen maar sommige vond ik in mijn situatie bruikbaar en heb ze  op de een of andere manier toegepast in mijn dagelijkse activiteiten. Daarvoor dank.
De site blijft voorlopig nog toegankelijk. 

Met vriendelijke groet,
Alex